Det fleksible arbejdsliv

Hvad betyder en fleksibel arbejdsplads for fremtidens arbejdsliv?


De senere år er der opstået en langt større fleksibilitet, end der tidligere har været på arbejdspladserne. Medarbejderne ikke blot ønsker, men forventer i højere grad et fleksibelt arbejdsliv. Det er derfor nødvendigt at forstå, hvad der menes, når der bliver efterspurgt ”fleksibilitet” på arbejdspladsen. Hvad indebærer det, og hvem er det egentligt, der ønsker det?

Dette har CfL og Human Engage sat sig for at undersøge: Vi vil forstå de ansattes ønsker til det fleksible arbejdsliv, samt hvordan fleksibiliteten påvirker både ledere og arbejdspladser.

Formålet med undersøgelsen er at forstå, hvilke behov og ønsker der er på spil i det fleksible arbejdsliv, samt hvordan lederne bliver udfordret af dette. Hvad er det, der bliver sværere, og er der noget, der bliver lettere? Dertil undersøger vi, hvad det fleksible arbejdsliv faktisk indebærer; hvad forstår vi ved fleksibilitet, og hvad skal virksomhederne prioritere, når de skal tiltrække og fastholde medarbejdere.

I rapporten får du blandt andet svar på


  • Hvor mange medarbejdere der mener, at fleksibilitet er afgørende for deres valg af arbejdsplads.
  • Hvilken form for fleksibilitet medarbejderne foretrækker.
  • Hvad fleksibilitet betyder for balancen mellem privatliv og arbejde.
  • Hvordan fleksibilitet prioriteres på tværs af køn og generationer.
  • Hvilke ledelsesopgaver der er mest udfordrede grundet det fleksible arbejdsliv.

Har du spørgsmål til rapporten – eller bare lyst til en snak?


Caroline stod for undersøgelsen, så har du nogen spørgsmål, er det helt sikkert hende, du skal have fat i! Vi deler gerne vores indsigter, men er i den grad også klar til at hjælpe jer med at indsamle viden og skabe handling hos netop jer.