Trivsel og hjemmearbejde under Coronakrisen

Vores mentale sundhed er under pres


Coronakrisen er en verdensomspændende sundhedskrise, som har store økonomiske, politiske og samfundsmæssige implikationer, hvor vi endnu ikke kender omfanget og konsekvenserne.

Arbejdspladserne er nødt til at tilpasse sig omstændighederne, hvorfor mange medarbejdere har oplevet ændringer i arbejdsgange, på arbejdspladserne og i det kollegiale samvær.

Da vi ikke tidligere har oplevet en tilsvarende krise, kender vi ikke effekten på medarbejdernes trivsel og mentale sundhed, og der er meget begrænset viden om de organisatoriske og ledelsesmæssige implikationer, samt implikationerne for de enkelte medarbejdere. Derfor har Bilendi og Human Engage i fællesskab ønsket at afdække krisens påvirkning på medarbejderes mentale sundhed og trivsel.

Formålet med undersøgelsen er derfor at afdække, hvordan den mentale sundhedstilstand er blandt medarbejdere i Danmark. Konsekvenserne af Coronakrisen ses ikke blot på et samfundsmæssigt plan, men bliver tydelige hos den enkelte, når hverdagen og arbejdslivet ændrer sig grundet de omfattende restriktioner.

I rapporten får du blandt andet svar på


  • Hvordan er vores mentale sundhed helt generelt?
  • Er nogle befolkningsgrupper mere udsat end andre?
  • Hvordan oplever medarbejderne deres arbejde sammenlignet med før Coronakrisen?
  • Hvad er de største udfordringer ved at arbejde hjemmefra?
  • Hvor mange dage vil vi arbejde hjemmefra, hvis vi selv kunne bestemme? Hvordan opleves det stigende antal af digitale møder?

Er du blevet nysgerrig på mere? Så er Emil klar til en snak.


Hvad end det handler om rapporten eller mulighederne for et samarbejde, så er du mere end velkommen til at kontakte Emil til en uforpligtende snak.